Nefunkční WEB
-
Dobrý den, chci se zeptat, jestli se dá nějak ověřit, proč nefungují www stránky vytvořené přes Mervis.
Verzi Mervisu verze 2.1.2 (66683) vytvořím HMI projekt, nahraji ho do PLC, ale po připojení na IP adresu PLC na PLC neběží web server. Ve vlastnostech PLC / Parametry webu / Šablona zařízrní mám šablonu vybranou.
-
Dobrý Den,
Verze 2.1.2 je prozatím pouze testovací; bohužel jsme našli malý problém který se týká právě webu Mervis - konkrétně že webové HMI potřebuje administrátorský účet s defaultním jménem a heslem (admin:rw). Tento problém by měl být opravený v blízké budoucnosti.Pokud nechcete používat tuto 'bleeding edge' verzi pak je možné si stáhnout verzi která je k dispozici na downloads.unipi.technology, která je ve všech ohledech stabilní.
-
Verzi 2.1.2 mám ze školení, které bylo před 14 dny.
Na webu jsou verze 8 měsíců staré. Je nějaký postup, jak problém vyřešit, aby web fungoval? Ve verzi 2.1.2 mám napsaný program a nevím, jestli by fungoval ve starší verzi.
Děkuji
-
Bohužel vývoj nové verze Mervis IDE trvá poměrně dlouhou dobu a probíhá pomocí waterfall release systému, verze 8 měsíců stará je opravdu poslední stabilní. Během školení jsme na to snažili upozornit, že jdu pouze o ukázkovou verzi pro release v řádu několika desítek dní.
Pokud máte zkušenosti s SSH a Linuxem pak je možné provést opravu manuálně; prosím odepište pokud ano a já vám popíšu nutné kroky.
-
Ano s SSH i Linuxem i umím pracovat. Pošlete mi prosím postup, jak chybu opravit.
-
@mkonecny Stahnete si prosim novy image UniPi-Mervis-OS-2018-03-28_v1.4-BETA, kde by problem jiz mel byt vyresen.