Pomoc s API a DB
-
Dobrý den,
chtěl bych vyčítat data z DB Marvisu a vkládat je do svě SQL databaze.
Toto https://kb.mervis.info/doku.php/cs:mervis-db:10-api jsem již prošel, ale potřeboval bych popostrčit.Pokud to chápu dobře, je třeba sestavit script a ten pak třeba Cronem spouštět?
Může mě někdo vysvětlit co v daném scriptu jak nastavit?
Díky -
Update: Vidím dva projekty, jeden Get a druhý Save. Tedy dle mého jeden vyčítá z DB, kam ukládám pomocí PLC data a druhý ukládá do mé MySQL databaze.
Otázka zní: Kde jsou data v mezioperaci? Jak si data ty dva projekty předají?Jak se dá vyzkoušet v Visual Studiu funkčnost?
Napojení na jednotlivé servery vidím, tedy zde nakonfiguruji ty své.
Nevím, jaká je správná adresa na Unipi DB server, zda setejná, jako v PLC?Moc otázek, ale rád bych to rozchodil. Vidím, že asi jiná cesta nebude. Můj HMI server bohužel neumí ukládat časové značky, tak jak je potřebuji pro Grafanu ...
-
Dobrý den @beny44,
obávám se, že na našem fóru nenaleznete nikoho, kdo by toto řešil. Jak jsme se bavili po emailu - zkuste kontaktovat přímo vývojáře Mervis platformy: https://kb.mervis.info/doku.php/cs:help:still-cant-findS pozdravem,
Martin Kudláček -
@martin-kudláček Dobrý den, tam jž komunikace také proběhla, ale zatím bez velké odezvy.
A Evok by mě nějak nepomohl? -
@beny44 A nebo si v Mervis IDE udělejte Modbus Server a napište si jednoduchou aplikaci, která bude data vyčítat a ukládat do Vaší DB
-
@tomas_hora Modbus Server již založen, testuji dvě proměnné, zatím jsem připojen s Weintekem (server) a s Promoticem (Scada). Oba dva data vyčítají, jen Weintek má problém s ukládáním časové značky ve formátu UNIX_TIMESTAMP, Promotic budu dnes testovat, poslali mně nějaký návod.
Problém je, že nejsem žádný developer. Jsem schopen již hotový projekt uravit dle svého nastavení (když vím kde), ale napsat celou novou apku, když nemám ani představu, to asi nedám.
Ale díky za náměty. -
Vše vyřešeno pomocí Weintek cMT-SVR-100. Vyčítám data do své SQL databáze. Problém s časovou značkou vyřešen pomocí vlastní značky v SQL databázi.
Chápu, že jiní by to dali lépe a levněji, ale bohužel já programovat neumím.