Elektromer Pro1-Mod
-
Dobry den,
pokousim se zprovoznit komunikaci s elektromerem Inepro PRO1-Mod. Propojeni je OK, v ladeni vidim komunikaci mezi PLC a elektromerem. Adresa elektromeru 01, ktera ma byt defaultni nekomunikuje, ale nastavena adresa dle posledniho dvojcisli SN elektromeru.
Vytvoreno zarizeni, skupiny a datove body. V prohlizeci promennych vidim, casy posledni PLC komunikace, ale u vsech datovych bodu vidim nulove hodnoty. Nasel jsem i video na youtube, dle ktereho jsem kontroloval, ale stale se nedari ziskat hodnoty.
Ma nekdo zkusenosti s timto problemem, popr. muzete mi poradit? -
Je možné že pomůže vyzkoušení všech nastavení parity a rychlosti které jsou uvedené na stránce 24 inepro manuálu (https://www.ineprometering.com/images/pdf/catalogue/PRO1-user-manual-V2.18.pdf), t.j.:
• Baud rate 9600 • 8 data bits • even parity • 1 stop bit The baud rate can be lowered to values 4800, 2400, 1200. The parity can be set to none or odd. Data and stopbit cannot be changed. When connecting the meter through a serial converter (RS485) for testing, please be aware that because of not implementing the complete Modbus infrastructure, there will be a need to put an additional resistor (120 ohms/ 0.25 watts) across the terminals (23 & 24) on the meter side.
Vyjma toho; zmínil jste se že časy poslední komunikace jsou vidět u proměnných PLC. Jsou vidět i u proměnných elektroměru, resp. jsou ty proměnné červené?
Pokud by bylo možné přiložit screenshot pak by to možné bylo zrejmější, ale přeze všechno je možné že jde o problém specifický pro dané zařízení.
e: Pokud nepoužíváte poslední beta Mervis image, pak také může pomoci přejít na betu. Je to ale jen pokus.
-
Pole neni cervene, jen kdyz registr neexistuje. Viz screenshot + vypis z port monitoru.