Čítač s denním resetem
-
Dobrý den,
hledám čítač reálné spotřeby elektrické energii s denním resetem. Nejedná se o pulsy, ale o reálné číslo Modbus elměru. Je něco takového?
Díky -
Dobrý den @beny44,
chápu to správně, že z elektroměru dostanete kumulativní spotřebu od momentu jeho zapojení a chcete z této hodnoty přepočítat spotřebu za aktuální den?S pozdravem,
Martin Kudláček -
@martin-kudláček Je to myšleno tak, že do čítače jde spotřeba zobrazená elektroměrem a z čítače půjde jen buď denní, čí týdenní atd. spotřeba, tak jak bude čítač postaven (čítače).
-
Dobrý den @Beny44,
zkuste si zreprodukovat tento projekt: -
@martin-kudláček Tak bohužel tato úprava čítače nejde. Já jsem neřekl, že používám Modbus elektroměr a mapuji jednotlivé hodnoty, jako real resp. dint.
B_106 má int vstup pro hodnotu LINT. -
@beny44 Mervis má spoustu bloků pro konverzi mezi datovými typy. Zkuste je prozkoumat: Basic Analogue Boxes -> Type Casts.
-
This post is deleted! -
@martin-kudláček Elektroměr funkční, o těch převodnících jsem nevěděl.
Koukám hezký blok o mém projektu :-) -
@beny44 Jsme rádi, že Vám vše funguje a děkujeme za námět na článek:)
S pozdravem,
Martin a zbytek UniPi -
@martin-kudláček Ještě bych měl takovou otázku. Na YT jdem viděl video ze školení Mervis, kde byl ukazován projekt kotelny s bloky, které byly vnořené do sebe. Kliklo se na blok a následně byl rozbalen do dalších bloků.
Jak to jde udělat? -
@beny44 Takto se chovají funkční bloky, které si vyrobíte sám. Připravujeme na toto téma tutoriál, který bude dostupný na http://kb.unipi.technology
-
@martin-kudláček Rád bych se zeptal zda jste již vytvořili nějaký návod na práci s Fupla bloky? Jde mě o skládání jednotlivých bloků do jednoho, popřípadě jak účinně rozdělit Globals mein na další stránky?
Mám sice jen pár regulací v mein, ale spoustu převodníků a výpočtů a je to již moc nepřehledné. Zatím si to pamatuji, ale co za pár let :-)
Díky za info. -
Dobrý den @beny44,
zatím se nám to nepodařilo. Nejrychleji byste se je mohl naučit na našem školení, které pořádáme z říjnu: https://www.unipi.technology/cs/novinky/pozvanka-na-podzimni-terminy-skoleni-systemu-mervis-270S pozdravem,
Martin Kudláček -
Dobrý den @martin-kudláček Je nějaký posun ve skládání Fupla bloků do jednoho krom pozvánky na školení? :-)
-
Dobrý den @beny44,
zatím bohužel ne.