• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

Elektroměr - FUPLA blok

Mervis
    2
    3
    1218
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      Beny44 last edited by

Ahoj všichni,

chci použít UniPi na čtení dat z FVE. Použiji Modbus elektroměry a měřící transformátory.
      Hledal jsem v FUPLA blocích nějaký elměr, ale našel jsem jen Power meter pro měření kW. Rád bych měl všechny veličny v jednom bloku. Je možnost nějaké externí databaze Fupla bloků? Nebo jsou již všechny v Mervisu předistalované a žádný přístupný workshop s uživatelskými bloky není?
      Díky za info

T 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tomas_hora administrators @Beny44 last edited by

Dobrý den @beny44,

pokud použijete Modbus elektroměry, tak již žádný funknčí blok nepotřebujete. Většinou již informace o proudech, napětí atd vyčtete přímo přes Modbus - například tyto: https://www.unipi.technology/cs/elektromery-c17 takže budete mít všchny informace dostupné v globálních proměnných celého projektu.

Ohledně funkčních bloků, žádné další oficiální nejsou. FB je ale možné vytářet vlastní přímo v IDE buďto pomocí ST a nebo FUPLY.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • B
          Beny44 last edited by

Dobrý den,

děkuji za info.
          Tedy ale pokud budu chtít, aby mně z globální proměné řekněme aktuální spotřeby vycházel výsledek řekněme denní spotřeby je třeba na to vytvořit vlastní
          FB.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post