Vzdálené zprovoznění Proxy
-
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli je možné vzdáleně na PLC nastavit Proxy připojení?
Nebo je nutné pro proxy připojení prvotní nahrání konfigurace fyzicky ve stejné síti?Děkuji
-
Dobrý den,
konfigurace proxy se provede nahráním konfigurace PLC. Pokud máte funkční spojení s PLC, můžete konfiguraci nahrát.Jediné omezení nahrávání konfigurace je, že nelze nahrát, pokud jste připojen k PLC přes proxy. Pokud např. odvezete PLC s nakonfigurovanou proxy k zákazníkovi a pak se rozhodnete vzdáleně nastavit i DB, tak to Vám IDE nedovolí. Je to ochrana proti tomu, abyste se nevhodnou konfigurací od PLC "neodřízli".
Martin Kudláček
-
Pokud teda správně rozumím.
- Mám zapojené vzdálené PLC do sítě s čistým systémem. Mám v routeru nastavený přístup k tomutu PLC jako např. plc.xxx.cz:56547.
- Když nyní v IDE přiřadím manuálně PLC, adresu serveru dám moji adresu, port nastavím na 12348 a zadám můj typ PLC. Měl bych se připojit k PLC a v dalším kroku by měla jít možnost nahrání konfigurace Proxy do PLC?
-
Ano, až na to, že v kroku 2 nastavíte port na 56547 - tedy na ten, který portforwardujete dovnitř do sítě. S takto připojeným PLC budete schopen nahrát konfiguraci.
-
Proxy mám teda nastavenou v PLC.
Může se tedy připojovat k PLC odkudkoliv, aniž bych musel dávat ručně přiřadit plc a zapsat adresu a port?
Na IDE mi vyskakuje tato chyba pokud chci nahrát novou sestavu a jsem připojený přes proxy: Regulátor je připojen jen částečně. Připojte prosím skutečný regulátor.
Co to znamená? -
Ano, pokud je PLC připojeno k internetu, můžete se k němu připojit odkudkoliv. Jak na to, popisujeme v jednom z našich tutoriálů: https://kb.unipi.technology/en:sw:01-mervis:connecting-to-unipi-via-mervis-proxy-hidden#connecting_to_the_plc_via_proxy
-
K PLC se připojím, můžu požít i ladění, ale pokud chci nahrávat nové projekty zobrazí se mi chyba: Regulátor je připojen jen částečně.
Nainstaloval jsem do PLC nejnovější FW 1.7-BETA + používám IDE 2.1.3 a problém už nemám. Byl problém tedy zapříčiněn chybou někde v SW PLC? -
Dobrý den @kaniiisek, jsem rád, že Vám spojení funguje. Proč nefungovalo dříve je těžké odhadnout, musel bych mít k dispozici Váš projekt.
S pozdravem,
Martin Kudláček