HMI připojení
-
Zdravím,
v unipi a obecně v programování jsem poměrně nová, takže se vše učím za pochodu.
Mám problém s propojením HMI rozhraní s PLC. HMI stránku mám připravenou a nahranou v PLC, přes IP adresu se k ní dostanu, přihlásím se, vidím ji, ale neukazuje aktuální hodnoty a obecně nespolupracuje s PLC. Při změnách nastavení přes HMI nedojde k žádné změně s PLC. A při restartování stránky se nastavení nezmění, ale vrátí se do původního.
Chyba bude někde v propojení, ale nevím, co s tím.
Je tu někdo, kdo by mi mohl pomoci?
Děkuji -
Dobrý den @Nessie,
pokud jsem Váš dotaz pochopil správně, bavíte se o SW platformě Mervis. To co popisujete může znamenat, že v HMI máte namapovány proměnné, které ale programově nastavuje něco jiného (funkční blok, jiná proměnná, atd.).
Typickým a jednoznačným příkladem je např. propojení DI_1.01 s DO_1.01 v programu a namapování DO_1.01 v HMI. Pokud se budete snažit změnit hodnotu DO z HMI, bude se stále vracet na původní stav, protože je s každým cyklem programu přepisována hodnotou DI.
Pokud se Vám nepodaří chybu objevit, pošlete celý projekt v archivu spolu s krátkým popisem konkrétních problémů k nám na email: [email protected]
Přeji hezký den,
Antonín -
Dobrý den,
nemyslím si, že by toto byl můj problém. Tak jsem poslala celý projekt na email.
Hezký den -
Dobrý den.
Svůj projekt jsem poslala už před třemi týdny, ale odpověď jsem nedostala. Chci se jen ujistit, zda vám email s mým projektem přišel. Nemám problém ho kdyžtak poslat znovu.
Děkuji
Hezký den -
Dobrý den,
email k nám bohužel nedorazil.
Doporučuji projekt neposílat v příloze emailu, ale přes libovolnou "úschovnu" a do emailu vložte pouze odkaz ke stažení.Přeji hezký den,
Antonín