mervis IDE compilation error
-
Ahoj,
v mém (prvním) projektu nastala divná chyba. Normálně vše fungovalo, ale pak jsem zjistil, že defaultně generované CNT proměnné DI nejsou retain, při pokusu o změnu na retain (označil jsem všechny a pak jsme dal mzenit vlastnosti a zaklikl retain) přestal program kompilovat s následující hláškou viz obrázek.Mohu to nějak napravit?
-
@nordeck
Tak už se mi to podařilo vyřešitpři dávkovém přidání retainu se nějak smazali přejmenování, ale tvářili se nesmazané. Nakonec jsem všechny co házeli chybu (kde jsem měnil retain) smazal a v autogenu přiřadil znovu jméno. Jenom, netuším, kde zlstali zahnízděné ty jména, protože z historie jsem je smazal taky
-
Zdravím @nordeck,
nejsem si úplně jist, čeho chcete dosáhnout nastavením DI a CNT na retain. DI určitě není potřeba nastavovat jako retain, protože jeho stav interní HW ví dřív, než nastartuje Mervis. U CNT chápu, že chcete aby jeho hodnota přežila restart PLC. To se ale nepodaří docílit přes Retain, protože CNT je proměnná interního HW, který když se restartuje, tak Mervisu nabídne hodnotu 0. To by bylo potřeba ošetřit tak, že si hodnotu proměnné CNT budete ukládat do vedlejší SW retain proměnné a její hodnota pak restart přežije.S pozdravem,
Martin Kudláček