• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

Vzdálené zprovoznění Proxy

Mervis
    2
    8
    1443
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      Kaniiisek last edited by

Dobrý den,
      rád bych se zeptal, jestli je možné vzdáleně na PLC nastavit Proxy připojení?
      Nebo je nutné pro proxy připojení prvotní nahrání konfigurace fyzicky ve stejné síti?

Děkuji

Martin Kudláček 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Martin Kudláček
        Martin Kudláček administrators @Kaniiisek last edited by

Dobrý den,
        konfigurace proxy se provede nahráním konfigurace PLC. Pokud máte funkční spojení s PLC, můžete konfiguraci nahrát.

Jediné omezení nahrávání konfigurace je, že nelze nahrát, pokud jste připojen k PLC přes proxy. Pokud např. odvezete PLC s nakonfigurovanou proxy k zákazníkovi a pak se rozhodnete vzdáleně nastavit i DB, tak to Vám IDE nedovolí. Je to ochrana proti tomu, abyste se nevhodnou konfigurací od PLC "neodřízli".

Martin Kudláček

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K
          Kaniiisek last edited by

Pokud teda správně rozumím.

1. Mám zapojené vzdálené PLC do sítě s čistým systémem. Mám v routeru nastavený přístup k tomutu PLC jako např. plc.xxx.cz:56547.
          2. Když nyní v IDE přiřadím manuálně PLC, adresu serveru dám moji adresu, port nastavím na 12348 a zadám můj typ PLC. Měl bych se připojit k PLC a v dalším kroku by měla jít možnost nahrání konfigurace Proxy do PLC?
          • Martin Kudláček

Ano, až na to, že v kroku 2 nastavíte port na 56547 - tedy na ten, který portforwardujete dovnitř do sítě. S takto připojeným PLC budete schopen nahrát konfiguraci.

• K
              Kaniiisek last edited by

Proxy mám teda nastavenou v PLC.
              Může se tedy připojovat k PLC odkudkoliv, aniž bych musel dávat ručně přiřadit plc a zapsat adresu a port?
              Na IDE mi vyskakuje tato chyba pokud chci nahrát novou sestavu a jsem připojený přes proxy: Regulátor je připojen jen částečně. Připojte prosím skutečný regulátor.
              Co to znamená?

• Martin Kudláček

@kaniiisek

Ano, pokud je PLC připojeno k internetu, můžete se k němu připojit odkudkoliv. Jak na to, popisujeme v jednom z našich tutoriálů: https://kb.unipi.technology/en:sw:01-mervis:connecting-to-unipi-via-mervis-proxy-hidden#connecting_to_the_plc_via_proxy

• K
                  Kaniiisek last edited by

K PLC se připojím, můžu požít i ladění, ale pokud chci nahrávat nové projekty zobrazí se mi chyba: Regulátor je připojen jen částečně.
                  Nainstaloval jsem do PLC nejnovější FW 1.7-BETA + používám IDE 2.1.3 a problém už nemám. Byl problém tedy zapříčiněn chybou někde v SW PLC?

• Martin Kudláček

Dobrý den @kaniiisek, jsem rád, že Vám spojení funguje. Proč nefungovalo dříve je těžké odhadnout, musel bych mít k dispozici Váš projekt.

S pozdravem,
                    Martin Kudláček

• First post
                      Last post