Factory reset delete configuration.cgi
-
Neco jsem provedl a uz se mi ale uz nedari zprovoznit HMI (Web), ovladaci prvky vyhazuji message box s "undefined" a napr. misto zobrazeni teploty je "???".
Dle prohlizece je chyba 404 pri pristupu na /configuration.cgi a pote taktez 404 na /web-panel-config.ashx.Je jednodusi cesta jak znovunahrani image na kartu?
PS: Nedarilo se mi zprovoznit digitalni vstupy a zkousel jsem vse mozne, update Mervis-u, zalozeni noveho projektu a pokusil jsem se i o reset do tovarniho nastaveni: PLC / Operace s PLC / Nastaveni PLC / Reset do tovarniho nastaveni … (predpokladam ze tento smazal soubory)
Cele jsem to mozna take rozvrtal tim ze jsem michal verze MevisIDE a MervisHMI (MervisHMI 44022 zacal padat pri spusteni (neosetrena vyjimka, odeslano prez bug report mervisu) a tedy jsem vracel starsi verze) -
Neco jsem provedl a uz se mi ale uz nedari zprovoznit HMI (Web), ovladaci prvky vyhazuji message box s "undefined" a napr. misto zobrazeni teploty je "???".
Dle prohlizece je chyba 404 pri pristupu na /configuration.cgi a pote taktez 404 na /web-panel-config.ashx.Je jednodusi cesta jak znovunahrani image na kartu?
PS: Nedarilo se mi zprovoznit digitalni vstupy a zkousel jsem vse mozne, update Mervis-u, zalozeni noveho projektu a pokusil jsem se i o reset do tovarniho nastaveni: PLC / Operace s PLC / Nastaveni PLC / Reset do tovarniho nastaveni … (predpokladam ze tento smazal soubory)
Cele jsem to mozna take rozvrtal tim ze jsem michal verze MevisIDE a MervisHMI (MervisHMI 44022 zacal padat pri spusteni (neosetrena vyjimka, odeslano prez bug report mervisu) a tedy jsem vracel starsi verze) -
Tak jsem se v tom ztratil, ani po znovunahrani image na kartu se mi nepodarilo HMI zprovoznit. Netusim jestli jsem prehledl nejaky krok v dokumentaci nebo delam neco spatne.
Configuration.cgi by melo byt soucasti image anebo jej tam nahrava az Mervis?
Stejne tak *.ashx soubory mam hledat v Mervisu, nebo je to uz nasledek chybejici konfigurace?Image je jessie-2015-12-08 a Mervis 44022.
Diky za nasmerovani co dal. -
Tak to vypadá že to rozbiju nahráním RT
Postup:
- Na SD kartu nahraji image jessie-2015-12-08
- Nabootoji Raspberry/UniPi a připojím se na web - je tam vzorový projekt (obrazek UniPi a ovladani relatek), web funguje
- V MervisIDE otevřu projekt a přiřadím PLC
- Nahraji můj web - ten sice nefunguje (není nahraná sestava) ale stáhne všechny soubory
- V MervisIDE dám Nahrát RT (abych mohl nahrát sestavu)
- Teď už při otevření webu nenačte soubor /configuration.cgi (vrací 404).
Mám pocit že vzorový web otevíral soubory .cgi ale můj po nahrání RT chce načítat soubory .ashx
-
Dekujeme za report a popis chyby. Pokusime se chybu vyresit co nejdrive a poskytnout opravu.
-
Pokud se pripojim prez ssh a pustim rucne /var/opt/…/fastcgisvr tak web jede, tedy jen po updatu se server automaticky nespousti. Moje vzpominky na linux ale nejsou dostacujici abych hned vedel kam sahnout (nejake to init.d a tam "neco restart"?)
PS: "fastcgisvr" = nepamatuji se jak se to jmenuje (stale mam ze pocitac s internetem != pocitac kde pristupuji na unipi)
PPS: Co delam spatne? (prece nejsem jediny kdo to pouziva) -
Uz problem resime, vyskytuje se jen "nekdy". Pokud se pripojite pres ssh, zkuste prikaz 'systemcl restart fastcgi' a pripadne 'systemctl enable fastcgi'
-
Problem byl vyresen a objevi se v pristi verzi instalace IDE - ocekavame behem tydne az dvou.